Труба визнав, що голос на «прослушці» схожий на його

Читать на русском
Роман Труба, директор ДБР, визнав, що на записах розмов, які з'явилися у Telegram-каналі, голос схожий на його.

Роман Труба, директор ДБР, визнав, що на записах розмов, які з'явилися у Telegram-каналі, голос схожий на його.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

За словами Труби, записи можуть бути скомпільовані.

«Моя відповідь наступна: голос схожий. Але мій чи це голос - я не можу сказати. Для цього потрібно провести фоноскопічну експертизу. Голос - схожий на голос директора ДБР Романа Труби, але якщо ми говоримо про ці події (які обговорюються на записах, - ред.), то вони не відбувалися», - підкреслив він.

Голова ДБР також зазначив, що в разі експертизи готовий надати зразки голосу.

«Ми повинні розуміти, що експертиза може бути призначена, якщо є оригінали записів. Якби це оригінали були, не було б потреби викладати їх на телеграм-каналі. У таких випадках людина йде до правоохоронного органу і передає йому оригінали. Той, в свою чергу, проводить всі необхідні процесуальні дії», - зазначив він.

Труба також повідомив, що провадження щодо встановлення прослушки в ДБР розслідує саме Бюро розслідувань, оскільки це «єдиний орган, який хоче дати відповідь на питання, хто встановив незаконні прослуховуючі пристрої у кабінеті директора».

Нагадаємо, раніше генпрокурор Руслан Рябошапка заявляв, що українські правоохоронці перевіряють всі скандальні витоки в Telegram, в тому числі останній злив записів розмов в кабінеті директора Держбюро розслідувань Романа Труби.

Відзначимо, нещодавно у Telegram з'явився канал, на якому виклали записи розмов у кабінеті Труби. На цих записах директор ДБР нібито за вказівкою генпрокурора Руслана Рябошапки і голови Офісу президента Андрія Богдана розпоряджається призупинити обшуки в Дніпровській міськраді, ПриватБанку та НБУ на час візиту місії МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: