У мережі обговорюють падіння рейтингу Зеленського

Читать на русском

Рейтинг довіри президента України Володимира Зеленського за осінь знизився до 52 відсотків.
Слово і Діло

Рейтинг довіри президента Володимира Зеленського знизився з 73% у вересні до 52% станом на кінець листопада. Такі дані опитування КМІС.

При цьому зросла частка тих, хто ставиться до Зеленського негативно: у вересні таких було 7%, у жовтні – 9%, на початку листопада – 12%, наприкінці листопада – 19%. Не схвалюють дії президента 36% опитаних українців.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про падіння рейтингу Зеленського.

«Соціологи повідомляють, що у Зеленського знижується рівень довіри. А у кого підвищується? Ні в кого? А чому? Як на мене, це набагато цікавіше, ніж обговорювати рейтинг Зеленського. З ним-то все зрозуміло. Враження, що тарифи знизилися, немає. Видима інфляція зростає, а доходи пенсіонерів і залежних від держави працівників не зростають. Порошенко з друзяками їздить із дому до Верховної ради, а не від СІЗО до суду. Тобто за найбільш емоційними політичними темами немає різких змін, які запам'яталися, а це створює враження, що немає змін і в країні в цілому. А ось що з іншими політиками? Довіра, яка була в Зеленського, не перейшла ні до кого іншого. Тимошенко, Порошенко, пучок лідерів із ОПЗЖ, навіть Шарій, який виліз із YouTube в телевізор, – всі залишилися приблизно з тим же, з чим були, коли Зеленському довіряли 70% співгромадян. Тож, якби президентські і парламентські вибори відбулися цієї неділі, то вони закінчилися б приблизно так само, як пройшли навесні і влітку», – вважає Дмитро Литвин.

«Чому впав рейтинг Зе. Тому що народ почав розуміти, що вони все імітатори. Вони так і не стали політиками. Вони грають ролі в політиці. Президента, прем'єра, міністра, депутата, голови Офісу президента, який хоче бути схожим на маленького Коломойського. Рейтинг падає, тому що немає реакції ні на що: ні на вимоги вирішити тарифне питання в рамках обіцяного, ні на скандали з зарплатою в конвертах, ні на «юзиків». Всі розуміють або почали розуміти: те, що відбувається не серйозно, не насправді, – а політика в іншому місці», – вважає Світлана Крюкова.

«Я б не робила вже такої великої сенсації з останньої соціології. За Зеленського голосували абсолютно різні люди, кожен нафантазував щось своє. Падіння було неминучим у будь-якому разі», – написала Олена Яхно.

«Стрімко? Могло бути стрімкіше. 52% – це дуже немало ще. Врахуйте, що 73% – це не всі, хто був за Зе. Сюди входять і ті, хто був проти Порошенка, а не за Зе. Ось і відвалюються потроху. А також ті, хто засліплений. Сліпа зачарованість кимось призводить до швидкого розчарування. Зниження нормальне, якщо воно входить в алгоритм для підйому», – написала Антоніна Агілова.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» подивилося, як змінювалися рейтинги довіри до президентів України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: