Опитування показало падіння рейтингу Зеленського

Читать на русском
Рейтинг президента Володимира Зеленського прискорив падіння: з 73 відсотків у вересні – до 52 відсотків на кінець листопада.

Рейтинг президента Володимира Зеленського прискорив падіння: з 73% у вересні - до 52% на кінець листопада.

Про це свідчать дані соцопитування, опубліковані на сайті КМІС в четвер, 28 листопада.

Перші досягнення та провали: чим запам'яталися пів року президентства Зеленського20 листопада 2019 року виповнилося пів року від дня вступу на посаду нинішнього глави держави. Аналітики порталу підрахували, що за 6 місяців президентства Володимир Зеленський виконав 24 обіцянки і провалив – 18.

«До Володимира Зеленського позитивно ставляться наприкінці листопада 52% опитаних, негативно - 19%. Протягом осені частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшувалася: 73% респондетів у вересні, 66% - в жовтні, 64% – на початку листопада, 52 % - наприкінці листопада. Частка тих, хто ставиться до Зеленського негативно, протягом осені зростала: 7% опитаних у вересні, 9% – у жовтні, 12% – на початку листопада, 19% – наприкінці листопада», - йдеться в звіті.

Водночас рівень позитивного ставлення до прем'єр-міністра Олексія Гончарука впав з 17% у вересні до 11% до кінця листопада.

«Збільшувалася частка тих, хто ставиться до нього негативно: 9% – у вересні, 14% - в жовтні, 18% – на початку листопада, 25% - наприкінці листопада», - йдеться в звіті.

Рейтинг спікера парламенту Дмитра Разумкова за той самий період знизився на 9%: з 33% до 24%.

При цьому дії президента Зеленського не схвалюють вже 36% громадян, а Кабміну - 48%.

Опитування проводилося з 22 до 25 листопада методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, в усій Україні за винятком непідконтрольних територій). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Під час опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з ймовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Як повідомлялося, у вересні українці були задоволені діяльністю президента Володимира Зеленського, але лише третина позитивно оцінили роботу прем'єра Олексія Гончарука та роботу новообраної ВР.

У жовтні президенту України Володимиру Зеленському довіряли 66% громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: