Україна висловила ноту протесту ООН

Читать на русском
Через візит представників окупованого Криму на Форум із питань нацменшин до Женеви Україна висловила ноту протесту ООН.

Через візит «представників» окупованого Криму на Форум із питань нацменшин у Женеві Україна висловила ноту протесту ООН.

Про це повідомляє у Facebook Постійне представництво України в Женеві.

За інформацією, постійне представництво направило офіційну вербальну ноту до Управління верховного комісара ООН із прав людини, а також до Управління із правових питань штаб-квартири ООН.

«Україна, втім, зробила низку превентивних кроків для попередження секретаріату і керівництва форуму про нелегітимність можливої ​​участі в ньому представників окупаційної влади Криму та їхніх поплічників. Зокрема, постпредство України в Женеві завчасно передало офіційну вербальну ноту з цього приводу Верховному комісару ООН з прав людини в Женеві і Управлінню з правових питань штаб-квартири ООН у Нью-Йорку, а також продовжує проводити відповідну роз'яснювальну роботу із залученням міжнародних партнерів» , – йдеться в заяві.

Раніше колишній представник президента в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook заявив, що на Форум із питань меншин при ООН у складі російської делегації прибули так звані «представники» окупованого Криму.

Нагадаємо, Україна вимагає від Гааги термінового вирішення «морської справи» РФ.

Також відзначимо, ООН передала ще майже 160 тонн гуманітарної допомоги на Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: