НБУ подав до суду на нардепа Дубінського

Читать на русском
Солом'янський райсуд міста Києва відкрив кримінальне провадження за позовом Нацбанку щодо нардепа Олександра Дубінського.

Солом'янський райсуд міста Києва відкрив кримінальне провадження за позовом Нацбанку щодо нардепа Олександра Дубінського.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у четвер, 28 листопада.

Олександр ДубінськийНародний депутат України
Дубінський пообіцяв зареєструвати законопроект про відміну податку на депозитСказано 20 листопада 2019 р.Статус обіцянки: Виконано

«Національний банк захистить ділову репутацію від наклепів депутата Олександра Дубінського в суді. 12 листопада Солом'янський районний суд Києва відкрив провадження за позовом НБУ щодо Олександра Дубінського», - сказано в повідомленні.

НБУ вимагає від депутата спростувати інформацію, поширену в мережі, про те, що керівництво НБУ в особі голови правління Якова Смолія та першого заступника голови Катерини Рожкової нібито організувало «злодійську схему», яка полягає у цілеспрямованому виведенні банків із ринку за хабарі від їхніх акціонерів для подальшої виплати їм компенсації із держбюджету.

«Депутат навів приклад виведення РадикалБанка з ринку в 2015 році і нібито проведеної сплати з боку Національного банку на користь бізнесмена-втікача Сергія Курченка майнової шкоди в розмірі 128 млн грн», - відзначили в НБУ.

Як заявили в банку, інформація, яку поширив Дубінський, «має на меті очорнити ділову репутацію керівництва НБУ, дискредитувати реформу банківського сектору і підірвати довіру до Національного банку».

У свою чергу, депутат Олександр Дубінський відреагував на заяву банку, сказавши:

«Нацбанк заявляє, що подав на мене до суду через заяви про те, що ним керують злодії і корупціонери Смолій і Рожкова. Не знаю, що вони збираються оскаржувати - бо НАЗК офіційно визнав Смолія корупціонером. Дідусь - злодій», - повідомив нардеп.

Раніше Дубінський заявив до САП на двох однопартійців.

Також нагадаємо, Дубінський провалив обіцянку голосувати за законопроект про викривач корупції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: