Під НБУ проходить масовий протест за відставку Смолія

Читать на русском
У середу, 13 листопада біля Національного банку України почалася безстрокова акція протесту Зупинимо корупцію в НБУ, ініційована ГО Стоп корупції.

У середу, 13 листопада біля Національного банку України почалася безстрокова акція протесту «Зупинимо корупцію в НБУ», ініційована ГО «Стоп корупції».

Активісти вимагають, щоби керівників Нацбанку в особі Якова Смолія та його заступниці Катерини Рожкової притягли до відповідальності за корупційні схеми.

Про це повідомляє УНН.

Вранці під стінами НБУ зібралося понад 500 мітингарів і їх стає дедалі більше. Серед гасел: «Смолій, не грабуй народ», «Очистити злочинне керівництво НБУ», «Банківська система НБУ — економічний геноцид українців».

Учасники акції стверджують: люди втомилися від безкарності в НБУ.

Початок акції протесту не обійшовся без інцидентів: поліцейські порвали та згорнули намет протестувальників та штовхнули одного з них на землю.

Нагадаємо, 30 жовтня правоохоронці затримали головного спеціаліста Нацбанку Євгена Піскотіна за підозрою в хабарі у 50 тисяч доларів. Головного юриста операційного управління НБУ також недавно спіймали «на гарячому» за підозрою у вимаганні 30 тисяч доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: