Україні загрожує епідемія дифтерії – МОЗ

Читать на русском
В Україні існує загроза поширення дифтерії. Про це заявив генеральний директор центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Володимир Курпіта.

В Україні існує загроза поширення дифтерії.

Про це заявив генеральний директор центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Володимир Курпіта, передає «РБК-Україна».

Дифтерія в Україні: чи є загроза епідемії та як убезпечити себеЗа даними МОЗ, станом на 28 жовтня 2019 року в Україні зареєстровано 20 випадків дифтерії. 18 осіб захворіли протягом жовтня.

Загроза епідемії пов'язана з недостатньою вакцинацією серед населення.

«Основна проблема збільшення кількості випадків захворювання пов'язана з недостатнім охопленням вакцинації. З 2010-й по 2015 рік рівень вакцинації серед дітей не перевищував 70%, а в 2015 році він становив 26%. Серед дорослих ревакцинацію до 2015 року не проводили. Ми фактично почали ревакцинацію дорослих із 2017 року. У зв'язку з цим загроза щодо поширення дифтерії можлива. МОЗ і центр громадського здоров'я вживають відповідних заходів», - сказав він.

Станом на 1 листопада в Україні зареєстрували 21 випадок захворювання на дифтерію. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Нагадаємо, 31 жовтня нардепам робили безкоштовно щеплення від дифтерії прямо в Раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: