В Україні з'являться електронні трудові книжки

Читать на русском
Запровадження в Україні електронних трудових книжок ухвалив Кабінет міністрів в середу, 27 листопада.

Запровадження в Україні електронних трудових книжок ухвалив Кабінет міністрів в середу, 27 листопада.

Про це поінформувала в своєму Facebook міністр соцполітики Юлія Соколовська.

Чи потрібно скасовувати трудові книжки та з чим будуть труднощі?Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив про початок роботи зі скасування обов'язкових трудових книжок.

«Сьогодні уряд підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо електронних трудових книжок. Тепер з'являється можливість того, що паперова трудова книжка перестане бути документом суворої звітності і відійде в минуле», - написала міністр.

Милованов пообіцяв запровадити електронну трудову книжкуСказано 27 листопада 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, працівники не повинні будуть збирати купу довідок для підтвердження трудового стажу, якщо втратили книжку, а пенсії і соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично без зайвої бюрократії.

«Це дозволить кожному у кілька кліків за допомогою електронного підпису отримати виписку в електронному кабінеті Пенсійного фонду і не боятися втратити трудову книжку. Працівники будуть впевнені, що відомості завжди надійно захищені, а недобросовісний роботодавець їх не викривить. Коли настане час оформити пенсійні виплати - це буде легко і без клопоту щодо збору підтверджуючих документів - всі дані вже знатиме Пенсійний фонд. Роботодавці не будуть навантажені зайвим кадровим обліком і матимуть завжди достовірну інформацію про своїх працівників», - зазначила Соколовська.

Раніше міністр Дмитро Дубілет заявив, що до кінця 2019 року Кабінет міністрів планує реалізувати законопроект про скасування обов'язкових трудових книжок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: