«Газпром» передав Україні пропозиції щодо договору про транзит газу

Читать на русском
Газпром вже зробив пропозицію українській стороні щодо укладення нового договору про транзит газу або ж продовження терміну дії чинного.

«Газпром» вже зробив пропозицію українській стороні щодо укладення нового договору про транзит газу або ж продовження терміну дії чинного.

Про це у вівторок, 26 листопада, повідомив глава російської компанії Олексій Міллер. Заява розміщена на сайті Кремля.

Транзитний контракт із РФ: що буде з цінами, якщо сторони не домовлятьсяНафтогаз України підвищив ціну на газ для населення в листопаді на 14,6 відсотків – до 4889 грн за тисячу кубометрів.

«За вказівкою президента «Газпром» вже передав українській стороні офіційну пропозицію щодо укладення нового контракту на транзит або продовження чинного контракту», - йдеться в тексті.

За словами Міллера, зараз Україна займається переходом на європейське законодавство, і в цьому питанні у Києва є певні складності, зокрема, зі створенням і сертифікацією незалежного газотранспортного оператора.

«Але сертифікація цієї компанії досі ще не проведена. І подача заявок на бронювання транзитних потужностей повинна бути проведена в заздалегідь визначені терміни», - зазначив глава російської компанії.

Він додав, що ці важливі технічні питання повинні бути вирішені якомога швидше.

Раніше, цього ж дня, президент Росії Володимир Путін розповів, що його телефонна розмова з лідером України Володимиром Зеленським, яка відбулася напередодні, здебільшого була присвячена відносинам країн у сфері енергетики.

Між Україною і Росією діє транзитний контракт, термін дії якого закінчується 31 грудня 2019 року. Сторони досі не дійшли згоди про продовження документа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: