Шторм заважає ліквідувати екологічне лихо під Одесою

Читать на русском
Екологічні служби через шторм не можуть приступити до ліквідації витоку паливно-мастильних матеріалів у місці аварії танкера Delfi поблизу Одеси.

Екологічні служби через шторм не можуть приступити до ліквідації витоку паливно-мастильних матеріалів у місці аварії танкера «Delfi» поблизу Одеси.

Про це інформує Адміністрація морських портів України.

Аварія танкера Delfi: забруднення води перевищує нормуКонцентрація нафтопродуктів у воді на місці аварії танкера в Одесі в 53 рази перевищує норму.

«Зараз на місці аварії зберігаються несприятливі погодні умови – швидкість вітру 12–14 м/с, хвилі 3 бали. Як тільки вщухне шторм, екологічні служби АМПУ встановлять навколо аварійного буксиру бонові загородження, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море», - сказано у повідомленні.

Після цього вирішуватимуть, як очистити забруднені ділянки та запобігти розповсюдженню нафтопродуктів у морській воді.

Зокрема, обстежать корпус судна із залученням водолазів. Якщо буде можливість відновити плавучість танкера, то пробоїни закриють, а воду відкачають.

Нагадаємо, двоє з трьох моряків танкера Delfi, який сів на мілину в Одесі, перебувають у лікарні.

У ніч на 22 листопада стало відомо, що під Одесою терпить лихо танкер. В Одеській затоці через сильний шторм зірвало з якоря і віднесло судно Delfi під прапором Молдови. В ході спецоперації рятувальники евакуювали трьох членів екіпажу з перевернутого на бік танкера.

Пізніше стало відомо, що із судна Delfi в море витекли нафтопродукти. Їхня концентрація в районі аварії перевищує норму в 53 рази.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: