Аварія танкера Delfi в Одесі: судно ймовірно перевозило контрабанду

Читать на русском
Танкер Delfi, який сів на мілину в Одесі міг бути задіяний у контрабандній перевалці нафтопродуктів

Танкер Delfi, який сів на мілину в Одесі міг бути задіяний у контрабандній перевалці нафтопродуктів.

Як пише «Думська», судно стояло там, де його не могла дістати морська охорона ДПСУ.

Аварія танкера Delfi: забруднення води перевищує нормуКонцентрація нафтопродуктів у воді на місці аварії танкера в Одесі в 53 рази перевищує норму.

«Вночі до судна підходили інші танкери, які перекачували в його ємності нафтопродукти, які згодом переправлялися малими партіями на берег - на катерах, баркасах та інших подібних плавзасобах», - пише видання.

Саме з цим, вважають джерела «Думської» в правоохоронних органах, пов'язане тривале перебування бункерувальника у відкритому морі, мінімальний склад екіпажу, небажання капітана евакуюватися, а також твердження компетентних органів щодо відсутності «незаконного і шкідливого для екології вантажу».

Також журналісти стверджують, що екіпаж танкера знав, чим займається. Саме тому моряки відмовлялися покинути борт судна, яке потерпало від лиха.

Нагадаємо, двоє з трьох моряків танкера Delfi, який сів на мілину в Одесі, перебувають у лікарні.

У ніч на 22 листопада стало відомо, що під Одесою терпить лихо танкер. В Одеській затоці через сильний шторм зірвало з якоря і віднесло судно Delfi під прапором Молдови. В ході спецоперації рятувальники евакуювали трьох членів екіпажу з перевернутого на бік танкера.

Пізніше стало відомо, що із судна Delfi в море витекли нафтопродукти. Їхня концентрація в районі аварії перевищує норму в 53 рази.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: