Місія МВФ завершила роботу в Україні

Читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду в Україні заявила про помітне подальше просування в дискусіях про заходи і реформи, які могли б лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ.

Місія МВФ завершила роботу в Україні в суботу, 23 листопада.

Про це йдеться в заяві представництва фонду в Україні.

Місія Міжнародного валютного фонду в Україні заявила про помітне подальше просування в дискусіях про заходи і реформи, які могли б лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ.

Амбіційний план: чи може Україна завершити співпрацю з МВФ до 2023 рокуЗа словами українського міністра фінансів Оксани Маркарової, нинішня програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом може стати останньою. Україна може завершити співпрацю з МВФ до 2023 року.

Так, місія фонду на чолі з Роном Ван Роденом відвідала Україну в період із 14 по 22 листопада 2019 року.

«Команда фахівців МВФ провела конструктивні й плідні обговорення з представниками влади України. Місія МВФ віддала належне суттєвому прогресу, який був досягнутий в останні декілька місяців на шляху розвитку реформ і дотримання виваженої економічної політики. Місія досягла помітного подальшого просування в дискусіях про заходи і реформи, які могли б лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ», - зазначено в повідомленні.

Зокрема, серед таких кроків - заходи в грошово-кредитному, податково-бюджетному і фінансовому секторах, так само як і реформи, спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, посилення верховенства права та нарощування економічного зростання.

«Дискусії продовжаться наступного тижня», - зазначили в представництві МВФ.

Нагадаємо, Україна розраховує отримати новий кредит МВФ до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: