У Держдепі США пригрозили Туреччині санкціями через російські С-400

Читать на русском
Туреччина повинна позбутися від російських зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400, щоб не зіткнутися з американськими санкціями.

Туреччина повинна позбутися від російських зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400, щоб не зіткнутися з американськими санкціями.

Про це заявив у четвер, 21 листопада, на брифінгу представник Держдепартаменту США високого рангу.

«Вони знають, що у них є вибір, і вибір полягає в тому, щоб позбутися від С-400», - цитує співробітника Держдепу відомства Reuters.

Інших подробиць журналісти не повідомляють.

11 жовтня глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу розповів, що країна купила у Росії ЗРК С-400, тому що не хоче бути вічним прохачем НАТО.

У серпні США офіційно відкликали свою пропозицію Туреччини про продаж їй Patriot замість російських С-400. Анкару також вивели з програми по винищувачам F-35. Трамп тоді заявив, що не продасть Туреччини літаки, оскільки країна погодилася на купівлю російських С-400.

Москва і Анкара уклали договір про постачання ЗРК С-400 в 2017 році. В даний час постачання С-400 в Туреччину вже завершилися. Навчати роботі з ЗРК турецьких військових будуть до 2 січня 2020 року.

Контракт на поставку російських ракетних систем Москва і Анкара уклали в 2017 році. Американська влада неодноразово виступала проти цієї угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: