Росія передала Польщі матеріали справи стосовно Мазура

Читать на русском
РФ передала Польщі матеріали справи проти українського активіста Ігоря Мазура, якого звинувачують нібито участь в Чеченській війні.

РФ передала Польщі матеріали справи проти українського активіста Ігоря Мазура, якого звинувачують нібито участь в Чеченській війні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За словами Мазура, 22 листопада український консул повинен ознайомитися з матеріалами справи.

«Повинен консул завтра зустрітися з окружним прокурором, йому дадуть, я думаю, подивитися ці документи. Я думаю, це ті свідчення, які вибиті з Миколи Карпюка, Станіслава Клыха, який зараз лікується в психіатричній лікарні після тих катувань. Ще свідчення кількох росіян, які сиділи в російських в'язницях за кримінальні злочини, а потім через 20 років згадали, що ще й «в Чечні воювали». Тобто це - надумані свідчення, тому що, по тим матеріалам, я був командиром підрозділу, де служив Арсеній Яценюк, брати Тягнибоки, служили хлопці, які в той час були взагалі дітьми - не можна воювати на три з половиною роки», - повідомив активіст.

Мазур заявив, що під час війни він перебував у Чечні в якості журналіста і не брав участі в бойових діях.

Нагадаємо, 9 листопада в Польщі на кордоні «Дорогуськ» затримали українського активіста і співробітника Секретаріату уповноваженого Верховної ради України з прав людини Ігоря Мазура. Затримання було проведене за запитом Російської Федерації.

Через чотири дні, 13 листопада, Мазур повернувся в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: