Назвали дату запуску програми медичних гарантій

Читать на русском
Зазначено, що в державному бюджеті України на 2020 рік на фінансування програми медичних гарантій передбачено 72 млрд гривень.

У МОЗ назвали дату запуску програми медичних гарантій - переліку послуг, які держава гарантує пацієнтові безкоштовно.

За інформацією пресслужби відомства, програма запрацює з 1 квітня 2020 року.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у сфері медициниУ програмі уряду Гончарука, зокрема, обіцяють зберегти принцип «гроші ходять за пацієнтом» та запровадять страхування відповідальності лікарів.

Відзначається, що до програми увійдуть реімбурсація лікарських засобів, послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації.

Зазначено, що в державному бюджеті України на 2020 рік на фінансування програми медичних гарантій передбачено 72 млрд гривень. Уже декілька місяців установи охорони здоров'я, що надають спеціалізовану і екстрену медичну допомогу, готуються до переходу на нову систему фінансування, щоб отримувати державні кошти від НСЗУ.

Крім того, з 2020 року буде розширюватися програма безкоштовних або із невеликою доплатою медикаментів «Доступні ліки». Зараз це медичні препарати для лікування серцево-судинних захворювань, діабету II типу і бронхіальної астми. На них в державному бюджеті закладено 2,1 млрд грн. В майбутньому програма розшириться додатковими препаратами, зокрема, інсулінами.

Нагадаємо, загальні витрати на охорону здоров'я, закладені до Державного бюджету на 2020 рік, становлять 108 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: