В ОБСЄ зафіксували стрілянину в районі Петрівського

Читать на русском
На ділянці розведення біля Петрівського на Донбасі спостерігачі ОБСЄ зафіксували три кулеметних черги в середу, 20 листопада.

На ділянці розведення біля Петрівського на Донбасі спостерігачі ОБСЄ зафіксували три кулеметних черги в середу, 20 листопада.

Про це повідомила пресслужба місії в п'ятницю, 22 листопада.

«20 листопада, патрулюючи, приблизно, за 2 км на північ від Петрівського, команда СММ чула 3 черги з великокаліберного кулемета за 2-3 км на південний-захід (за оцінкою, в межах ділянки розведення в районі Петрівського)», - сказано в щоденному зведенні наглядової місії.

Українські військові заявили, що «після проведеного аналізу неважко здогадатися, що це чергова спроба дискредитації ЗС України в очах місцевого населення на тимчасово окупованій території і світової спільноти».

У пресцентрі ООС стверджують: якщо спроектувати цю подію на карту місцевості, то можна отримати результат, що постріли були зроблені з окупованої території біля або в межах ділянки розведення. Куди саме стріляли бойовики, військові не знають.

«Підрозділи ЗС України, відповідно до умов розведення, з імовірного місця порушення режиму припинення вогню, вести обстріл фізично не можуть», - йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що 20 листопада українська сторона завершила процес розмінування в районі Богданівки і Петрівського Донецької області.

Також нагадаємо, 11 листопада в штабі ООС заявили про завершення розведення сил у Петрівському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: