У штабі ООС спростували дані ОБСЄ про обстріл біля Петрівського

Читать на русском
У штабі ООС заперечують дані СММ ОБСЄ про порушення на ділянці розведення в районі Петрівського Донецької області.

У штабі ООС заперечують дані СММ ОБСЄ про порушення на ділянці розведення в районі Петрівського Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба ООС у Facebook у четвер, 21 листопада.

Як повідомляється, 19 листопада дві групи спостерігачів ОБСЄ, перебуваючи на різних позиціях в районі ділянки розведення №3 поблизу Петрівського і Богданівки, заявили, що чули більше 20 вибухів невизначеного походження. За оцінкою спостерігачів, вибухи були на ділянці розведення.

Водночас повідомляється, що камера спостереження СММ ОБСЄ і офіцери Спільного центру з контролю і координації не зафіксували жодного факту порушення в межах ділянки розведення.

«За даними, зафіксованими українською стороною, порушень режиму припинення вогню в цей час і обстрілів з обох сторін не зафіксовано. Запитів на введення режиму «Тиша» з боку офіцерів чергової зміни СЦКК і з боку СММ ОБСЄ не надходило», - додали у відомстві.

У штабі наголосили, що без візуального спостереження моменту вибуху і вимірювання часу надходження звуку неможливо визначити місце вибуху, тому дані спостерігачів ОБСЄ не є дійсними.

«Виходячи з вищевикладеного, припущення патруля СММ щодо вибухів у межах ділянки розведення сил і засобів не підтверджується (спростовується). Зважаючи на вищесказане і з метою виключення людського фактора, набуває актуальності питання про фіксацію порушень технічними засобами спостереження і фіксації», - зазначили в штабі.

Нагадаємо, 11 листопада в штабі ООС заявили про завершення розведення сил у Петрівському.

В «ДНР» також повідомили про завершення відведення в цьому районі. 13 листопада почалося розмінування, на яке визначено 25 діб.

Українська сторона завершила процес розмінування в районі Богданівки і Петрівського Донецької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: