Карта ООС: ситуація на сході України на 22 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 22 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Російсько-окупаційні війська за добу обстріляли наші оборонні позиції 6 разів, у тому числі по одному разу застосували протитанковий ракетний комплекс та заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм.

За уточненою інформацією, упродовж минулої доби внаслідок обстрілів один наш воїн зазнав легкого поранення, бойові травми отримали троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Луганський напрямок

Тут вдень обліковано 2 ворожі обстріли: неподалік населеного пункту Шуми – з ПТРК, та в районі залізничної станції Кіндрашівська-Нова – з підствольних гранатометів.

Донецький напрямок

Удвічі більше випадків порушення режиму тиші, 4, було на цьому напрямку.

Тут противник почав проявляти активність з настанням темряви.

З міномету калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти двічі обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Водяного.

Поблизу Невельського після 17:00 упродовж 25 хвилин лунав ворожий кулемет.

По позиціях наших військ неподалік Красногорівки близько 23:00 російсько-окупаційні війська півгодини з боку Старомихайлівки вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Обстановка на сьогодні, 22 листопада

Від початку цієї доби до 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі.

На Луганському напрямку з 09:30 противник з ручних протитанкових гранатометів 20 хвилин вів вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Шуми.

А об 11:20 окупанти почали з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстрілювати опорні пункти наших військ в районі Причепилівки.

На Донецькому напрямку на ворожий обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з 06:30 довелось відповідати військовослужбовцям Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Тарамчука.

Втрат з нашого боку не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: