Зеленський розповів, якою була пропозиція Назарбаєва

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з експрезидентом Казахстану Назарбаєвим сказав, що готовий до будь-яких форматів зустрічі з президентом РФ Путіним.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з експрезидентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим сказав, що готовий до будь-яких форматів зустрічі з президентом РФ Путіним.

Про це він заявив журналістам під час візиту на базу ВМС України в Очакові.

«З приводу пана Назарбаєва — так, у нас була з ним зустріч, ми зустрічались, говорили про різні речі. Він мені сказав... Я знаю, що було надруковано в його тезі, а в реальності звучала вона так: «Мені здається, щоб у вас з’явились відносини з Росією, в цілому вам потрібна зустріч тет-а-тет». Я йому сказав, що заради миру на Донбасі і повернення нашої території я готовий до будь-яких форматів, ось що я сказав, не виключаючи головний формат, і всі це розуміють, Нормандський формат, ось і все», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, 12 листопада Назарбаєв заявив на п'ятому щорічному політичному форумі «Астана Клуб», що запропонував організувати зустріч між президентами Росії та України.

У «Слузі народу» заявили, що для проведення подібних переговорів потрібно розуміти їх мету.

Водночас у Кремлі наголосили, що говорити про можливість двосторонньої зустрічі Путіна і Зеленського рано, і зараз зроблено акцент на підготовці до саміту в Нормандському форматі (Росія, Україна, Франція та ФРН).

Згодом Міністерство закордонних справ Казахстану заявило, що не надсилало офіційних запрошень для проведення в республіці переговорів президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: