В ЄС відреагували на завершення відведення військ у Петрівському

Читать на русском
Брюссель очікує, що Росія теж проявить ініціативу і зробить «позитивні кроки», а також використає своє значний вплив на сепаратистів для повного виконання зобов'язань, передбачених мінськими угодами.

В Євросоюзі прокоментували завершення розведення військ на Донбасі.

Про це повідомляє Deutsche Welle у вівторок, 12 листопада.

Розведення військ у Петрівському: що зміниться та як процес розцінять у РФУ суботу, 9 листопада, в Петрівському на Донбасі почалося розведення сил і засобів. ЗСУ і бойовики повинні відійти з займаних ними зараз позицій на трьох ділянках: Станиця Луганська, Петрівське та Золоте.

«Початок процесу розведення в Петрівському, повне відведення сил і техніки в Золотому і прогрес у Станиці Луганській, включаючи прогрес у ремонті моста, є підбадьорюючими сигналами зі східної України», - сказала прессекретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Майя Косьянчич .

Вона підкреслила, що ці кроки полегшать страждання мирних жителів, які проживають поруч із лінією розмежування.

«Україна продемонструвала конструктивний підхід у просуванні імплементації мінських угод», - додала представник зовнішньополітичної служби ЄС.

Тепер Брюссель очікує, що Росія теж проявить ініціативу і зробить «позитивні кроки», а також використає своє значний вплив на сепаратистів для повного виконання зобов'язань, передбачених мінськими угодами, додала вона.

Раніше в ОБСЄ повідомили деталі розведення сил в Петрівському.

Також нагадаємо, в РФ відреагували на розведення сил в Петрівському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: