В ОБСЄ повідомили деталі розведення сил у Петрівському

Читать на русском
Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 9 листопада вибухи за межами дільниці розведення в Петрівському.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 9 листопада вибухи за межами дільниці розведення в Петрівському.

Про це повідомляє пресслужба місії.

Розведення військ у Петрівському: що зміниться та як процес розцінять у РФУ суботу, 9 листопада, в Петрівському на Донбасі почалося розведення сил і засобів. ЗСУ і бойовики повинні відійти з займаних ними зараз позицій на трьох ділянках: Станиця Луганська, Петрівське та Золоте.

Після 12:00 зі своєї позиції поблизу ділянки розведення в районі Петрівського і в Богданівці члени патруля місії бачили запуск білих сигнальних ракет з боку Збройних Сил України та з боку бойовиків, що вказувало на їхню готовність до розведення.

З тих же позицій команда СММ потім бачила дві зелені сигнальні ракети: одна була запущена ЗСУ, а інша бойовиками. Вони сигналізували про початок процесу розведення.

За даними ОБСЄ, о 12:00 в Богданівці з ділянки розведення виїжджали три бойові машини піхоти (БМП-2) з українськими військовими на борту і військова вантажівка з двома військовослужбовцями і озброєнням.

З 12:23 до 13:45, патрулюючи за 1,5 км на схід від Богданівки, співробітники місії зафіксували, як з ділянки виїжджали військовослужбовці ЗСУ зі зброєю на борту двох військових вантажівок, а також три БМП-2, прямуючи на захід в напрямку Богданівки.

Нагадаємо, 9 листопада опівдні в районі Богданівки і Петрівського почалося розведення сил і засобів.

Пізніше розведення сил підтвердили в ОБСЄ.

11 листопада Україна проінформувала ОБСЄ про завершення розведення сил у Петрівському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: