Трамп пообіцяв швидку зустріч Кім Чен Ину

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп закликав лідера КНДР Кім Чен Ина швидше досягти домовленостей щодо денуклеаризації і пообіцяв, що глави двох країн скоро зустрінуться.

Президент США Дональд Трамп закликав лідера КНДР Кім Чен Ина швидше досягти домовленостей щодо денуклеаризації і пообіцяв, що глави двох країн скоро зустрінуться.

Про це американський президент написав у своєму Twitter в неділю, 17 листопада.

«Пане голово <...> ви повинні діяти швидко, укладіть угоду. Скоро побачимося!»- йдеться у записі.

Американський лідер також відреагував на повідомлення Центрального телеграфного агентства КНДР (ЦТАК), яке назвало Джо Байдена, можливого опонента Трампа на майбутніх президентських виборах, «скаженим собакою».

«Джо Байден може бути сонним і дуже гальмівним, але він не «скажена собака». Він краще неї, але тільки я та єдина людина, яка може привести вас туди, де вам треба бути», - заявив Трамп.

Раніше повідомлялося, що Трамп і Кім Чен Ин не тільки провели три особисті зустрічі, але і зідзвонювалися по телефону.

У червні 2018 року в Сінгапурі відбувся перший в історії саміт США і КНДР, за підсумками якого було прийнято спільний документ. Пхеньян тоді взяв на себе зобов'язання з денуклеаризації Корейського півострова в обмін на гарантії безпеки з боку Вашингтона. Другий саміт КНДР і США пройшов в Ханої 27-28 лютого. Дональд Трамп і Кім Чен Ин на ньому після декількох зустрічей, в тому числі сам на сам, не змогли прийти до домовленостей і не стали підписувати спільний документ.

30 червня між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином відбулася третя за рахунком зустріч, яка пройшла в демілітаризованій зоні на кордоні КНДР і Республіки Корея.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: