Кабмін виділив гроші на житло для дітей-сиріт та допомогу пенсіонерам

Читать на русском
125,8 млн грн виділив Кабмін на забезпечення житлом до кінця 2019 року майже 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

125,8 млн грн виділив Кабмін на забезпечення житлом до кінця 2019 року майже 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для придбання приміщення для одного дитячого будинку сімейного типу.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Соцвиплати «відв'яжуть» від прожиткового мінімуму: що це значить для українцівУ планах Верховної ради розглянути та ухвалити проєкт закону про державний бюджет України на засіданні 14 листопада.

Як зазначається, це стало можливим за рахунок перегляду ефективності ряду програм з метою фокусування на підтримці тих, хто цього найбільше потребує.

Також уряд виділив 27 млн ​​грн, які будуть спрямовані на забезпечення житлом 25 сімей осіб, які загинули або отримали інвалідність І-II групи під час бойових дій АТО / ООС. Щорічну разову грошову допомогу отримають 819 учасників бойових дій ООС - на це виділено 1,1 млн грн в 2019 році.

У наступному році збільшиться грошова допомога на підтримку дітям-сиротам і пенсіонерам.

«З січня 2020 року зросте державна підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і з 1 липня 2020 року - допомога для малозабезпечених сімей. Зокрема, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, допомогу буде збільшено з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, для дітей з інвалідністю з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку. Крім того, за рішенням уряду до таких соціальних виплат вводиться принцип «гроші ходять за дитиною», - йдеться в повідомленні.

Раніше Кабмін призначив представника у Верховній раді.

Також нагадаємо, в Кабміні повідомили, скільки Україна візьме в борг у 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: