Бойовики здійснюють провокації щодо зриву процесу розведення сил - штаб

Читать на русском
Бойовики вже другий день поспіль здійснюють провокації щодо зриву процесу розведення сил у районі ділянки Богданівка-Петрівське.

Бойовики вже другий день поспіль здійснюють провокації щодо зриву процесу розведення сил у районі ділянки Богданівка-Петрівське.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у суботу, 16 листопада.

Розведення військ у Петрівському: що зміниться та як процес розцінять у РФУ суботу, 9 листопада, в Петрівському на Донбасі почалося розведення сил і засобів. ЗСУ і бойовики повинні відійти з займаних ними зараз позицій на трьох ділянках: Станиця Луганська, Петрівське та Золоте.

Напередодні противник вів вогонь із великокаліберного кулемета по українських позиціях у районі Новогнатівки. А вранці 16 листопада протягом півгодини сепаратисти стріляли з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів по укріпленнях військових неподалік Старогнатівки. Відзначається, що вогонь вівся з напряму Петрівського.

«Ворог, ведучи вогонь з правого і лівого флангу за межами ділянки розведення, провокує нас на вогонь і розраховує зафіксувати обстріли у межах ділянки №3. Надалі російська сторона планує використовувати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені в порушенні мирного процесу», - відзначили в ООС.

Раніше США оцінили розведення сил в Петрівському.

Також нагадаємо, в ОБСЄ підтвердили завершення розведення сил в Петрівському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: