Карта ООС: ситуація на сході України на 16 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 16 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

15 листопада російсько-окупаційні війська 13 разів порушили встановлений режим припинення вогню. Протягом минулої доби Збройні формування Російської Федерації використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 та 120 мм.

Загалом за минулу добу окупанти випустили 18 мін 82 та 5 мін 120 калібру в бік українських захисників. Крім того противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем, та стрілецької зброї.

Внаслідок бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, один український військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав бойового травмування.

Луганський напрямок

Зокрема, тут було зафіксовано 7 фактів відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Окупанти здійснили обстріл наших позицій поблизу Новотошківського та двічі в районі Новолуганського, при цьому застосувавши заборонені 82 мм міномети та інше піхотне озброєння.

Зранку, противник також двічі обстріляв позиції поблизу Майорська зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Вдень окупанти влаштували вогневу провокацію із застосуванням станкового протитанкового гранатомету неподалік Луганського, а вже надвечір, використовуючи аналогічну зброю, ворог вів вогонь по оборонцям Хутора Вільний.

Донецький напрямок

Там зафіксовано 6 обстрілів.

Зокрема, неподалік Зайцевого російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь з боку н.п Ужівка, при цьому використовуючи заборонені міномети 120 калібру, а також піхотне озброєння.

В районах н.п. Березове і Лебединське ворог застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.

Також, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник обстрілював оборонні позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Черненко, а в поблизу Новогнатівки окупанти застосували великокаліберні кулемети.

Остановка на сьогодні, 16 листопада

Від початку поточної доби, і станом на 12:00 російсько-окупаційні війська порушили режим тиші тричі. Противник застосовував 82 мм міномети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Так, від самого ранку противник вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Новолуганського та Майорська, що на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку, збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції українських сил поблизу Старогнатівки, при цьому застосувавши заборонені міномети 82-го калібру та стрілецьку зброю.

Станом на зараз ситуація стабільна та цілком контрольована українськими захисниками.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил упродовж поточної доби немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: