До одеського порту вперше прибула нафта з Лівії

Читать на русском
Станом на вчорашній вечір, на 22.00, судно вже було готове на вихід з порту. Однак через густий туману лоцманську проводку довелося відкласти до ранку.

До порту міста Одеси вперше прибула нафта з Лівії.

Про це повідомляє пресслужба адміністрації Одеського морпорту у вівторок, 12 листопада.

За інформацією, партію доставив танкер Prometheus Energy.

«Географію поставок через Одеський порт сирої нафти в Україну розширив танкер Prometheus Energy (довжина - 250 м, прапор - Маршаллові острови)... За інформацією головної диспетчерської Одеського філіалу ДП Адміністрація морських портів України (ОФ ДП АМПУ) судно доставило з лівійського порту Ез -Завія 81282 тонни чорного золота. Обробка танкера біля причалу 2Н зайняла 41 годину при нормативі 38 годин», - йдеться в повідомленні.

Заступник головного диспетчера порту В'ячеслав Лавренюк зазначив, що перевантаження нафти в берегові ємності нафтобаз почалося увечері 9 листопада і проводилося трьома технологічними лініями. Вантажні операції проводилися в досить високому темпі зі строгим дотриманням РТК і повним забезпеченням заходів протипожежної та екологічної безпеки. Станом на вчорашній вечір, на 22.00, судно вже було готове на вихід з порту. Однак через густий туману лоцманську проводку довелося відкласти до ранку.

За словами Лавренюка, в поточному місяці очікується підхід ще одного великовантажного танкера - із азербайджанською нафтою.

В останні 20 років із нафтогавані Одеси здійснювалося перевантаження транзитної та імпортної нафти походженням мінімум із 8 країн світу - Росії, Казахстану, Азербайджану, Ірану, Іраку, Бразилії, Венесуели і США. Лівія стала дев'ятою у цьому списку.

Як раніше повідомлялося, нафта подорожчала до максимуму за півтора місяці.

Також нагадаємо, в Тернополі горів склад поруч із нафтобазою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: