Вибори до парламенту Іспанії виграли соціалісти – екзитпол

Читать на русском
Соціалістична робітнича партія глави уряду Педро Санчеса здобула перемогу на виборах до парламенту Іспанії.

Соціалістична робітнича партія глави уряду Педро Санчеса здобула перемогу на виборах др парламенту Іспанії.

Як пише DW, згідно з даними екзитполів, соціалісти мають близько 27,3 % голосів виборців.

Арахамія спрогнозував дострокові вибори до РадиДавид Арахамія, голова фракції «Слуга народу» заявив, що дострокові вибори до Ради відбудуться з ймовірністю в 75% і парламент завершить свою каденцію достроково.

«Це вже друга поспіль впевнена перемога партії Санчеса на парламентських виборах - попереднього разу соціалісти здобули більшість у парламенті під час виборів у квітні цього року», - йдеться в повідомленні.

Водночас консервативна Народна партія дещо покращила свій результат порівняно з результатом попередніх виборів. Цій партії прогнозують 20,1%, що дасть їй змогу стати другою за кількістю депутатів фракцією іспанського парламенту. Обидві партії ще до виборів виключили можливість утворення спільної коаліції.

Також, за попередніми данними, правопопулісти з партії «Вокс» зможуть отримати від 56 до 59 місць у парламенті, а лівий альянс «Подемос» може розраховувати на 30-34 крісла в парламенті.

Нагадаємо, у неділю, 10 листопада, в Іспанії розпочалися четверті за останні 4 роки парламентські вибори.

Також стало відомо, що у першому турі виборів президента Румунії, який відбувся 10 листопада, здобув перемогу чинний президент країни Клаус Йоганніс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: