В Іспанії стартували парламентські вибори

Читать на русском
За даними соціологічних служб країни - GAD3, 40dB, NC Report і Sigma Dos, на нинішніх виборах, як і на попередніх, жодна політична сила не отримає підтримки, яка дозволить сформувати однопартійний уряд.

У неділю, 10 листопада, громадяни Іспанії обиратимуть парламент.

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра країни Педро Санчес, який представляє Соціалістичну робітничу партію, закликав до виборів після невдалих спроб сформувати коаліцію після всенародного голосування у квітні 2019 року, повідомляє Deutsche welle.

Каталонія у вогні: урок іспанської кризиТисячі жителів Каталонії тиждень поспіль протестують на вулицях Барселони. Причина – рішення Верховного суду Іспанії заарештувати організаторів референдуму про незалежність регіону в 2017 році.

За 350 місць у іспанському парламенті змагатимуться правляча «Соціалістична робітнича партія» (Partido Socialista Obrero Español, PSOE), ультраправа партія «Голос» (Vox), консервативна «Народна партія» (Partido Popular, PP), ліва партія «Ми можемо» ( UnidasPodemos, UP) і ліберальна партія «Громадяни» (Ciudamos, Cs).

За даними соціологічних служб країни - GAD3, 40dB, NC Report і Sigma Dos, на нинішніх виборах, як і на попередніх, жодна політична сила не отримає підтримки, яка дозволить сформувати однопартійний уряд. З іншого боку, міжпартійні розбіжності і різке розмежування на політичному полі навряд чи дозволять депутатам 350-місцевого парламенту сформувати стабільну правлячу коаліцію. Велика коаліція з «Народною партією», на думку Санчеса, виключена.

Раніше повідомлялося, що 28 квітня в Іспанії почалися дострокові парламентські вибори.

Також нагадаємо, Іспанія виступила проти військового вирішення кризи в Венесуелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: