Прихильники єдності Іспанії вийшли на мітинг в Барселоні

Читать на русском
Тисячі прихильників єдності Іспанії вийшли на демонстрацію в Барселоні 27 жовтня. На площі Sant Jaume запланований мітинг прихильників незалежності Каталонії

Тисячі прихильників єдності Іспанії вийшли на демонстрацію в Барселоні 27 жовтня.

Про це повідомляє газета El Pais.

Протести в Каталонії: з чого все почалосяПротести в Каталонії тривають понад тиждень, сотні постраждалих, мільйони збитків. Слово і Діло склало хронологію боротьби регіону за незалежність.

Демонстранти вийшли на вулицю в 12:00 за місцевим часом. У числі тих, хто вийшов на підтримку єдності Іспанії представники Партії соціалістів Каталонії, Іспанської соціалістичної робочої партії, виконуючий обов'язки міністра закордонних справ країни Жозеп Боррель. Люди скандують гасла на підтримку єдності. Багато з них прийшли з іспанськими прапорами.

У той же час на площі Sant Jaume запланований мітинг прихильників незалежності Каталонії, організований комітетами на захист республіки.

14 жовтня 2019 року каталонські політики, які організували в 2017 році референдум про незалежність регіону від Іспанії, були засуджені на терміни до 13 років тюремного ув'язнення. В цей же день футбольний клуб «Барселона» виступив на підтримку засуджених і закликав політичних лідерів країни вести переговори про мирне вирішення конфлікту Іспанії та Каталонії. У той же день на мітинги вийшли прихильники незалежності Каталонії, незадоволені рішенням суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: