Карта ООС: ситуація на сході України на 10 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 10 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій минулої доби збільшилася до 18. У тому числі противник знову застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм.

Упродовж минулої доби внаслідок обстрілів поранень зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил. Наразі ним займаються медики одного з військових мобільних госпіталів, стан нашого воїна задовільний.

Луганський напрямок

Тут ворог порушив режим тиші 4 рази.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Майорська окупанти у другій половині дня двічі обстріляли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

А неподалік Новолуганського і Кримського вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

14 обстрілів обліковано на цьому напрямку.

4 з них мали місце біля Водяного. Опорні пункти наших військ на цій ділянці фронту противник обстрілював з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

120-ті міномети, станкові і ручні протитанкові гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосовували поблизу Гнутового, а по захисниках населеного пункту Піски випустили 18 мін калібру 82 мм.

В районі Красногорівки тричі лунали ворожі станкові протитанкові гранатомети і кулемети великого калібру, а поблизу Невельського двічі – ручні протитанкові гранатомети та стрілецька зброя.

Неподалік Талаківки після опівдня ворог 35 хвилин вів вогонь з озброєння БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Павлополя о 19:00 розпочався обстріл зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру, який тривав 15 хвилин.

Військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Березового противник з боку окупованого Докучаєвська також 15 хвилин обстрілював з ручних протитанкових гранатометів.

Обстановка на сьогодні, 10 вересня

Від початку поточної доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська вогонь не відкривали.

Втрат з нашого боку не зафіксовано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: