Трамп заявив, що не згоден на скасування всіх мит на продукцію з КНР

Читать на русском
Угода, яку ознаменує завершення першого етапу в рамках досягнення остаточної торгової угоди з Китаєм, буде підписана на території США, зазначив американський лідер.

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю заявив, що виступає проти скасування всіх американських мит на китайську продукцію.

Лідер Сполучених Штатів розмовляв з журналістами на Південній галявині Білого дому перед вильотом в штат Джорджія. Трансляцію бесіди вели американські новинні телекомпанії.

Главу держави запитали, чи була досягнута з китайською владою домовленість про повне скасування американських мит на китайські товари приблизно на $ 360 млрд. «Вони [КНР] хотіли б скасування [зборів]. Я ні на що не погоджувався. Китай хотів би домогтися деякого скасування. Чи не повного скасування, тому що вони знають, що я цього не зроблю», - підкреслив президент. «Китай хотів би укласти угоду набагато більше, ніж я», - додав Трамп.

«Ми дуже добре ладнаємо з Китаєм. Вони хочуть укласти [торгову] угоду. Чесно кажучи, вони хочуть укласти угоду набагато більше, ніж я. Ми отримуємо [від мит ​​на товари з Китаю] мільярди доларів», - зазначив американський лідер.

Він також розповів про можливе місце зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном, на якій може бути підписано угоду, що знаменує завершення першого етапу в рамках досягнення остаточної торгової угоди з Китаєм. «Це може бути [американський штат] Айова», - зазначив він і при цьому не виключив, що дана угода може бути підписана і на території третьої країни. Проте президент спростував відомості про те, що зустріч з китайським лідером може пройти в його маєтку Мар-а-Лаго в штаті Флорида. «Я так не думаю», - сказав Трамп, відповідаючи на відповідне запитання.

Офіційний представник Міністерства комерції КНР Гао Фен заявив в четвер, що взаємне пропорційне зняття мит Китаю і США, введених один проти одного, є важливою умовою укладення торговельної угоди.

У вівторок газета «Файненшл таймс» з посиланням на джерела повідомила, що США планують скасувати низку запроваджених у вересні мит на товари з Китаю в якості поступки для досягнення домовленостей між країнами за низкою спірних питань. Разом з тим, як зазначало видання, Вашингтон очікує відповідних заходів від Пекіна, що стосуються в тому числі захисту інтелектуальної власності для американських компаній, більшої впевненості в масштабах китайських закупівель сільськогосподарської продукції зі США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: