Трамп готовий опублікувати ще одну стенограму телефонних переговорів із Зеленським

Читать на русском
Йдеться про квітневу телефонну розмову, під час якої президент США привітав українського колегу з перемогою на президентських виборах.

Президент США Дональд Трамп заявив в п'ятницю, що готовий опублікувати ще одну стенограму телефонних переговорів з українським лідером Володимиром Зеленським.

Глава вашингтонської адміністрації розповів про це в бесіді з журналістами на Південній галявині Білого дому перед вильотом в штат Джорджія.

Президент говорив про квітневу телефонну розмову із Зеленським, під час якої привітав його з перемогою на президентських виборах. «Я опублікую її, якщо вони (демократи, що почали процедуру імпічменту - ред.) захочуть, - зазначив Трамп. - Не бачу проблем з цим, але мені не подобається це робити, тому що це такий поганий прецедент». Проте, за словами глави держави, він «із задоволенням надасть стенограму» дзвінка.

«Тепер їм потрібен мій перший дзвінок [із Зеленським]», - підкреслив американський лідер, коментуючи слухання в рамках процедури імпічменту, що почалася в контрольованій демократами Палаті представників Конгресу США. «У мене перед цим [липневим дзвінком] була [в квітні телефонна] бесіда з президентом України [Зеленським]. Я розумію, що їм це сподобається, і у мене немає проблем з тим, щоб передати його [стенограму] їм», - додав Трамп.

Про своє бажання опублікувати стенограму цієї телефонної розмови Трамп заявляв наприкінці вересня на прес-конференції в Нью-Йорку за підсумками своєї участі в роботі 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

У США у вересні розгорівся великий скандал навколо телефонної розмови Трампа із Зеленським. Це призвело до того, що Палата представників, контрольована демократами, оголосила про початок процедури імпічменту Трампа. Як стверджують опоненти Трампа, під час дзвінка він намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина Джозефа Байдена Хантера в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: