Суд в США наказав Трампу виплатити 2 млн дол. благодійним організаціям

Читать на русском
Верховний суд Нью-Йорка наказав президенту США Дональда Трампа виплатити $ 2 млн низці благодійних організацій в рамках врегулювання позовної заяви, поданої генеральною прокуратурою цього американського штату на його благодійний фонд.

Верховний суд Нью-Йорка наказав президенту США Дональда Трампа виплатити 2 млн дол. низці благодійних організацій в рамках врегулювання позовної заяви, поданої генеральною прокуратурою цього американського штату на його благодійний фонд (Donald J. Trump Foundation).

Про це повідомила в четвер телекомпанія CNN.

У червні 2018 року генеральний прокурор Нью-Йорка оголосила про рішення подати позов до суду на фонд Трампа, звинувативши його керівництво в діях в особистих і ділових інтересах нинішнього глави американської адміністрації протягом більш ніж 10 років. Генпрокуратура вимагала закрити фонд і змусити його відшкодувати збитки на суму 2,8 млн дол.

У грудні того ж року стало відомо про те, що Donald J. Trump Foundation припинить своє існування і передасть свої активи під контролем суду іншим благодійним організаціям.

Раніше керівництво фонду охарактеризувало цей позов як політично мотивований. Благодійна організація Трампа кілька років тому оголосила про намір припинити своє існування. У прес-службі Donald J. Trump Foundation повідомили, що за час існування фонду він направив на благодійні цілі понад $ 19 млн, з яких понад $ 8 млн пожертвували особисто Трамп і знаходилися під його контролем компанії.

Нагадаємо, Конгрес домігся доступу до декларацій Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: