Ердоган і Трамп підтвердили дату зустрічі у Вашингтоні

Читать на русском
Президенти Туреччини і США Тайіп Ердоган і Дональд Трамп підтвердили в ході телефонних переговорів, що зустрінуться у Вашингтоні 13 листопада.

Президенти Туреччини і США Тайіп Ердоган і Дональд Трамп підтвердили в ході телефонних переговорів, що зустрінуться у Вашингтоні 13 листопада.

Про це йдеться в повідомленні адміністрації турецького лідера.

«Наш президент провів телефонні переговори з президентом США Дональдом Трампом. Обидва лідери підтвердили свою зустріч в Вашингтоні 13 листопада на запрошення президента США. Сторони також обговорили двосторонні відносини та регіональні проблеми», - йдеться в повідомленні.

США і Туреччина 17 жовтня заявили, що домовилися про припинення військової операції Туреччини в Сирії на 120 годин і виведення курдських формувань з 30-кілометрової буферної зони на кордоні Туреччини та Сирії, яку Анкара мала намір контролювати самостійно. Дія режиму припинення вогню закінчилася о 22.00 у вівторок, 22 жовтня. Пізніше Ердоган заявив, що США не в повній мірі виконали свої зобов'язання перед Туреччиною в рамках домовленостей щодо Сирії, Анкара не готова йти на компроміси.

Напередодні Ердоган заявив, що поки не вирішив, чи відбудеться його візит в США 13 листопада, він ухвалить рішення за підсумками телефонних переговорів з Трампом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: