Президент схвалив зміни до бюджету-2019

Читать на русском
Зеленський підписав законопроект про внесення змін до закону про державний бюджет України на 2019 рік.

У четвер, 7 листопада, президент Володимир Зеленський підписав законопроект №2283 «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2019 рік».

На сайті Верховної ради вказано, що останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

Бюджет-2020: не такий, як хотілося бДержбюджет-2020 року, запропонований до другого читання, не передбачає різкого зростання доходів і витрат, ВВП або соціального забезпечення громадян.

Як відомо, документом передбачається додаткове фінансування програми «Реструктуризація вугільних шахт» у сумі 1 млрд гривень, що дозволить забезпечити своєчасну виплату заробітної плати шахтарям і не допустити відключення шахт від електропостачання.

Підвищується грошове забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки України, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат в Збройних силах.

Законом також нормуються зарахування до спеціального фонду конфіскованих коштів, які надійшли у розмірі 1 млрд 560,1 млн гривень станом на 1 жовтня. Зокрема, Міністерству оборони на облаштування військових комісаріатів та їх всебічне забезпечення із цієї суми буде направлено 524 млн гривень, а Державному агентству автомобільних доріг «Укравтодор» - 1 млрд 36,1 млн гривень за пріоритетними напрямами розвитку доріг державного значення.

Нагадаємо, до Ради внесли доопрацьований проєкт держбюджету-2020.

Раніше уряд назвав основні параметри оновленого державного бюджету на 2020 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: