Зеленський зустрівся з головами тютюнових компаній

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський в четвер, 7 листопада, провів зустріч із найбільшими виробниками тютюнових виробів в Україні.

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 7 листопада, провів зустріч із найбільшими виробниками тютюнових виробів в Україні.

Учасники обговорили ситуацію на ринку, зокрема, інформацію про можливе перенесення хед-офісів компаній і зупинки роботи деяких тютюнових виробників, повідомляє Офіс Президента.

«Для нас важливим є зростання інвестицій в економіку України, оскільки це - збільшення кількості робочих місць і податкових надходжень», - зазначив Глава держави.

Президент підкреслив, що тютюнові компанії є одними з найбільших платників податків, і податкові надходження зростають: за дев'ять місяців поточного року відрахування до бюджету збільшилися на 7,5% - майже до 30,5 млрд грн.

Глава держави підкреслив, що для України важливим є питання поліпшення бізнес-клімату та забезпечення прогнозованості державної політики і регулювання ринків. Також, за його словами, в пріоритеті - боротьба з монополіями і побудова конкурентних ринків.

Зеленський відзначив зацікавленість у нарощуванні експорту тютюнових виробів, виготовлених в Україні.

Крім того, був зроблений акцент на необхідності вирішення проблеми тіньового ринку тютюнових виробів.

У зустрічі взяли участь представники Бритіш Американ Тобакко, Філіп Морріс Україна, Джей Ті Ай і Імперіал Тобакко, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Анна Дерев'янко, а також міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, голова Державної податкової служби України Сергій Верланов, голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв і голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

У вересні голова Податкової пояснив, що за перше півріччя 2019 року невиконання акцизних зборів по Україні становить 8,8 млрд грн, і велика частина цього боргу припадає на акциз тютюнових виробів.

Нагадаємо, НБУ дав прогноз зростання цін на алкоголь і сигарети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: