МОЗ пропонує змінити дизайн пачок сигарет

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я пропонує збільшити площу попереджень про шкоду паління на пачках сигарет.

Міністерство охорони здоров'я пропонує збільшити площу попереджень про шкоду паління на пачках сигарет.

Відповідну ініціативу повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Слово і Діло».

Алкоголь і сигарети знову подорожчають: чому та що насправді провокує тінізаціюВ інфляційному звіті Національного банку України за квітень ідеться про те, що зростання цін на алкоголь очікується на рівні 6-9 відсотків щорічно в 2019-2021 роках. Подорожчання тютюнових виробів прогнозується на 19 відсотків.

Згідно з пропозицією, на кожній упаковці сигарет, крім напису, має бути кольорове фото, яке попереджає про наслідки для здоров'я. І це попередження має займати не менш ніж 65% площі сигаретної упаковки і не менш ніж 30% площі упаковки електронних сигарет або контейнерів для заправки.

Як зазначила Супрун, такі обмеження є частиною європейської практики - вони вже три роки діють в країнах ЄС. Україна також зобов'язана їх запровадити, згідно з договором про асоціацію. Запропонований законопроект дозволить закрити лазівки в законодавстві, якими користуються виробники сигарет, в тому числі електронних. Він також допоможе скоротити споживання тютюну й позитивно вплине на здоров'я українців.

При цьому керівниця МОЗ підкреслила, що збереження здоров'я – це значною мірою особиста відповідальність кожного українця, тому треба прагнути позбутися від цієї звички якомога раніше, щоб уникнути необоротних наслідків.

Раніше депутати відмовилися розширити перелік місць, де заборонені сигарети.

Також нагадаємо, українець намагався вивезти за кордон більш ніж 11 тис. пачок сигарет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: