Сьогодні пройде другий етап атестації прокурорів

Читать на русском
Другий етап атестації прокурорів ГПУ на загальні здібності і навички почнеться сьогодні в середу, 6 листопада.

Другий етап атестації прокурорів ГПУ на загальні здібності і навички почнеться сьогодні в середу, 6 листопада.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ в середу, 6 листопада.

«До складання іспиту допущені 795 прокурорів ГПУ, які успішно пройшли тестування на знання та вміння в застосуванні закону і здатність здійснювати повноваження прокурора. Вони будуть складати іспит відповідно до затвердженого раніше графіка», - йдеться в повідомленні.

Тестування на загальні здібності і навички складається з двох блоків: абстрактно-логічного і вербального, кожен з яких включає 30 питань. За допомогою адаптивного механізму система вибирає кожне наступне питання з урахуванням індексу складності попереднього. Таким чином, при правильній відповіді на питання наступне буде підвищеного рівня складності. Це забезпечує більш точне вимірювання здібностей кожного респондента, зазначили в прокуратурі.

Тестування проходитиме на комп'ютерах, які не підключені до інтернету. На вербальний блок виділено 8 хвилин, на абстрактно-логічний – 20 хвилин.

При цьому в ГПУ радять зосереджуватися на правильності відповідей, а не на тому, щоб пройти їх всі. На кожне питання є тільки одна правильна відповідь, крім деяких завдань вербального тесту, де потрібно вибрати два варіанти (про що буде окремо повідомлено в умові завдання). Можна пропускати питання, не даючи відповіді, але до цього завдання не можна буде повернутися пізніше, попередили у відомстві.

Результати кожного блоку підраховуються за допомогою стандартизованих балів за шкалою від 55 до 145. Остаточна кількість балів за тестування на загальні здібності і навички виводиться шляхом підрахунку середнього арифметичного за результатами обох блоків.

Прокурори, які набрали потрібну кількість балів (прохідний - 93), будуть допущені до третього етапу атестації, який проходитиме у формі співбесіди і включати виконання ситуаційного завдання, наголосили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, за результатами першого етапу переатестацію в оновлену Генпрокуратуру не пройшли близько третини прокурорів.

Як відомо, генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив про запуск реформування Генпрокуратури, після того як набрав чинності відповідний законопроект №1032.

Також він затвердив порядок проходження атестації прокурорами.

До переатестації на посади в Офіс генпрокурора не допустили понад 200 прокурорів, серед яких керівник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: