Генпрокурор затвердив порядок проходження атестації прокурорами

Читать на русском
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка затвердив Положення про порядок проходження прокурорами атестації.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка затвердив Положення про порядок проходження прокурорами атестації на виконання закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури».

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Документом встановлюється процедура проходження атестації для прокурорів та слідчих органів прокуратури всіх рівнів.

Згідно з документом, прокурори Генеральної, регіональних та місцевих прокуратур, а також підрозділів військової прокуратури можуть до 15 жовтня поточного року включно подати заяву про намір пройти атестацію і переведення на роботу до Офісу Генерального прокурора, обласної або окружної прокуратури.

Атестація проводитиметься відповідними кадровими комісіями у три етапи. За допомогою перших двох буде оцінюватись знання та вміння у застосуванні закону, а також загальні здібності та навички шляхом автоматизованого анонімного тестування. Останній етап – перевірка професійної компетентності і доброчесності на співбесіді, що включатиме також виконання ситуаційного завдання. Кожен етап обов’язково проходитиме за особистої присутності прокурора. Графік, який складає кадрова комісія, і місце проведення тестувань і співбесіди, а також імена прокурорів зарахованих до проходження відповідного етапу будуть публікуватися на офіційному веб-сайті не пізніше ніж з п’ять календарних днів.

Прокурори проходитимуть співбесіду з кадровою комісією державною мовою.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив про запуск реформування Генпрокуратури, після того як набув чинності відповідний законопроект №1032.

Як повідомлялося, Верховна рада ухвалила президентський законопроект про реформування Генпрокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: