Денісова заявила про погіршення здоров’я 4 політв’язнів

Читать на русском
Здоров'я українських політв'язнів – Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова та Асана Янікова, утримуваних в Росії за підозрою в участі в забороненій на території РФ релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», –  погіршується.

Здоров'я українських політв'язнів – Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова та Асана Янікова, утримуваних в Росії за підозрою в участі в забороненій на території РФ релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», – погіршується.

Про це написала уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у Facebook:

Денісова розповіла, скількох українців незаконно утримують в Криму та РФНа території Росії та в окупованому Криму на сьогодні незаконно утримуються 113 громадян України, яких потрібно звільнити.

«Згідно з уточненою інформацією, Джеміль Гафаров, який утримується в ФКУ СИЗО 5 ГУФСИН России по Ростовской области, знаходиться в преддіалізному стані та потребує термінової госпіталізації. Сервет Газієв, що знаходиться в ФКУ СИЗО 1 ГУФСИН России по Ростовской области, має проблеми з кишківником та зубами. Він також потребує термінової госпіталізації».

Також, за її даними мають проблеми зі здоров'ям, які потребують негайного хірургічного втручання, Енвер Омеров та Асан Яніков. Цих політв’язнів утримують у ФКУ СИЗО 1 УФСИН России по Республике Крым и г. Севастополю.

Омбудсмен додала, що звернулася до своєї колеги у РФ Тетяни Москалькової і просила провести повне медобстеження громадян України, за результатами якого надати відповідну допомогу.

Нагадаємо, Москалькова «відстежує долю» за гратами в Україні 36 росіян.

Раніше Пристайко анонсував новий обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: