Гончарук повідомив, кого слід звинувачувати у відсутності опалення

Читать на русском
Він заявив, що доручив керівникам Дніпропетровської, Львівської та Кіровоградської областей забезпечити в повному обсязі початок опалювального сезону.

Відповідальність за належне теплопостачання в будинках українців лежить на місцевій владі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на сторінці в Facebook.

За словами прем'єра, у газових сховищах України накопичено 21 млрд кубометрів газу.

«Зима близько! Уряд зі свого боку зробив усе, щоб опалювальний сезон пройшов вчасно і без проблем. На цьому тижні я ще раз особисто перевірив готовність всіх газових сховищ до зими. У нас рекордні 21 тис. м куб газу, працюють одночасно всі 11 сховищ. Тепер вся відповідальність за тепло в будинках взимку в кожному конкретному місті - тільки на місцевій владі», - написав він.

Гончарук повідомив, що зараз три області ще мають борги перед «Нафтогазом». Через це в деяких українських містах опалювальний сезон може розпочатися із затримкою.

Він заявив, що доручив керівникам Дніпропетровської, Львівської та Кіровоградської областей забезпечити в повному обсязі початок опалювального сезону.

«Чекаю звіту за результатами виконаної роботи. Особисто триматиму на контролі це питання! Уряд буде жорстко реагувати на будь-який саботаж і затримку старту опалення в містах», - додав прем'єр.

Раніше мер Дніпра Борис Філатов прокоментував ситуацію з «Нафтогазом».

Також нагадаємо, в «Нафтогазі» заявили, що можуть обійтися без транзиту газу з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: