У Кабміні анонсували масштабне скорочення штату Держаудиту

Читать на русском
Міністр Кабміну Дмитро Дубілет анонсував скорочення штату Держаудиту. Також він написав у Facebook про майбутню реформу відомства.

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет анонсував скорочення штату Держаудиту. Також він написав у Facebook про майбутню реформу відомства.

«Зараз там працює 3212 людей, і вони отримують небезпечно низькі зарплати. До чого це може призвести, можете здогадатись. Кількість працівників цього органу буде скорочено орієнтовно до 400», - пояснив Дубілет.

Дубілет розповів і про майбутню реформу відомства.

«Держаудит має фокусуватись на серйозному шахрайстві. Ті працівники, що залишаються, мають бути справжніми професіоналами, що працюють за міжнародними стандартами та ризик-орієнтовними підходами, а не чіплятися до ком», - написав він.

Міністр вважає, що потрібно прибрати дублювання функцій між Держаудитом та Рахунковою Палатою, а також передати орган до Міністерства фінансів.

«Також зазначу, що будь-яке масове скорочення державних службовців — це болісний процес. Ми будемо співпрацювати з Держпрацею, профсоюзами та іншими сторонами, щоб не кидати людей напризволяще», - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше він розповів, що під час засідання уряду було перепідпорядковано Державну службу статистики.

Дубілет відзвітував про те, що встиг зробити в Кабміні за 50 днів.

Також нагадаємо, Дубілет планує до кінця року змінити документообіг між Радою і Кабміном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: