Зняття недоторканності, затримання і арешт Дубневича: як голосувала Рада

Читать на русском

Верховна рада сьогодні, 31 жовтня, підтримала притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Ярослава Дубневича (група «За майбутнє»). Його підозрюють в сприянні держзакупівлям для «Укрзалізниці» за завищеними цінами. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

За притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності проголосували 332 парламентарії, ніхто не виступив «Проти», 38 – утрималися, 32 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 242 голоси «За», один не голосував, 9 – були відсутні. Позафракційні нардепи дали 19 голосів, 5 – утрималися, 3 – не голосували і 6 – були відсутні.

«Опозиційна платформа – За життя» майже у повному складі утрималася (30 з 44), 10 – не голосували, 4 – були відсутні. «Європейська солідарність» дала 18 голосів «За», 4 – не голосували і 5 – були відсутні. «Батьківщина» підтримала подання 17 голосами, один утримався і 6 – були відсутні.

Група «За майбутнє» дала 17 голосів «За» (враховуючи самого Дубневича), двоє утрималися і 4 – не голосували. У «Голосі», крім одного відсутнього, всі були «За».

Затримання Дубневича схвалив 241 депутат, 7 виступили «Проти», 96 – утрималися, 45 – не голосували.

Подання підтримали 220 «слуг народу», 10 – утрималися, 13 – не голосували, 9 – були відсутні. ОПЗЖ не дала жодного голосу: двоє – «Проти», 29 – утрималися, 9 – не голосували і 4 – були відсутні.

З позафракційних «За» було тільки два голоси, 5 – «Проти», 18 – утрималися, двоє – не голосували і 6 – були відсутні. У «Європейській солідарності» 11 членів фракції утрималися, 12 – не голосували і 4 – були відсутні.

Половина депутатів «Батьківщини» (12) утрималася, інші або не голосували, або були відсутні. Більшість групи «За майбутнє» утрималися (16 з 23), інші – не голосували або були відсутні. У «Голосі» 19 з 20 нардепів висловилися «За».

Ще менше народних депутатів підтримали подання на арешт Дубневича: 229 голосів «За», 8 «Проти», 94 – утрималися, 58 – не голосували.

Від фракції «Слуга народу» було тільки 208 голосів «За», 11 – утрималися, 24 – не голосували, 9 – були відсутні. ОПЗЖ дала три голоси «Проти», 26 – утрималися, 11 – не голосували і 4 – були відсутні.

Від позафракційних депутатів було тільки два голоси за арешт, 3 – «Проти», 19 – утрималися, 3 – не голосували і 6 – були відсутні. У «Європейській солідарності» 10 депутатів утрималися, 13 – не голосували, 4 – були відсутні. Половина фракції «Батьківщина» утрималася; 3 – не голосували, 9 – були відсутні.

В «За майбутнє» проти арешту Дубневича виступили два нардепи, 16 – утрималися, 4 – не голосували, один – був відсутній. У «Голосі» все стабільно: 19 з 20 членів фракції були «за».

Нагадаємо, генеральний прокурор Руслан Рябошапка анонсував ще кілька подань на народних депутатів до Нового року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: