Разумков спростував інформацію про розкол у «Слузі народу»

Читать на русском
Голова Верховної ради Дмитро Разумков на сьогодні не бачить підстав стверджувати, що фракція Слуга народу розвалюється.

Голова Верховної ради Дмитро Разумков на сьогодні не бачить підстав стверджувати, що фракція «Слуга народу» розвалюється.

Про це він заявив у ефірі телеканалу ICTV.

«Фракція велика, такої фракції ніколи не було в українському парламенті - станом на сьогодні в ній 252 особи. В такій великій фракції завжди будуть дискусії», — зауважив Разумков.

За словами спікера парламенту, одна з таких дискусій — ситуація з проходженням поліграфа. Разумков критично висловився про проходження нардепами поліграфу в прямому ефірі:

«Мені здається, що це трішки занадто публічно відбувається. Це все ж не шоу. Це повинно бути питанням роботи правоохоронних органів, якщо є такий фактаж», — гадає він. Разумков має надію, що інформація про нібито підкуп депутатів не підтвердиться:

«Сподіваюся, що ця інформація не підтвердиться», — сказав він.

При цьому, зазначив Разумков, якщо вона все-таки підтвердиться, то «повинно бути покарання. І на це не повинен впливати Разумков, Смаглюк (йдеться про народного депутата Ольгу Василевську-Смаглюк — ред.), Дубинський, Гетьманцев, Арахамія, Корнієнко (йдеться про депутатів з фракції «Слуга народу») чи хтось інший».

За його словами, «повинні працювати правоохоронні органи, повинні працювати антикорупційні органи, і якщо буде доведено, і матеріали будуть передані в суд, то суд повинен вирішити — винна людина чи не винна».

Разумков висловив сподівання, що сьогодні нарешті є можливість створити умови, щоб «суд не оглядався на те, від якої політичної сили, від якої фракції, з ким пов’язана та чи інша особа».

Раніше Разумков підвів підсумки роботи ВР за 50 днів.

Нагадаємо, засідання Ради не починаються вчасно, незважаючи на обіцянку Разумкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: