Політв'язню Чапуху діагностували важке захворювання

Читать на русском
Фігуранту кримської справи «Веджіє Кашка» Асану Чапуху діагностували онкологічне захворювання.

Українському політв'язню, фігуранту кримської справи «Веджіє Кашка» Асану Чапуху діагностували онкологічне захворювання.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

За словами адвоката політв'язня Айдера Азаматова, наразі Чапух перебуває під домашнім арештом в орендованій квартирі. Він додав, що у політв'язня було діагностовано рак, зараз він проходить курси хіміотерапії.

Адвокат додав, що спроби змінити йому адресу перебування не завершилися успіхом. Азаматов підкреслив, що за час перебування в СІЗО і під домашнім арештом у його підзахисного кардинально погіршився стан здоров'я.

Українські політв'язні в РФ: найгучніші справи та вирокиРосія може найближчими днями повернути Україні більше 20 політв'язнів. Слово і Діло згадало найгучніші звинувачення і вироки українцям у РФ.

«Він неодноразово лягав у лікарню, проходив обстеження і лікування і, як мені він сам повідомив, у нього діагностовано рак, онкологічне захворювання. Він уже пройшов три курси хіміотерапії і проходить зараз. Попереду ще стільки ж», - розповів Азаматов.

Раніше повідомлялося, що Київський районний «суд» Сімферополя засудив фігурантів «справи Веджіє Кашка» Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова і Руслана Трубача до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки.

Відзначимо, український режисер, колишній політв'язень Олег Сенцов анонсував створення правозахисної організації.

Також «Слово і Діло» згадало всі найгучніші справи і вироки українцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: