40% зростання ВВП: Маркарова оцінила ідею Гончарука

Читать на русском
Міністерка зазначила, що ціль щодо 40% зростання передбачає 7% зростання протягом наступних п'яти років.

Міністерка фінансів Оксана Маркарова заявила, що Україна може досягти зростання ВВП на 40% протягом наступних п'яти років.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню LB.ua,

Міністерка зазначила, що ціль щодо 40% зростання передбачає 7% зростання протягом наступних п'яти років. На її погляд, задання тяжке, амбітне, але досяжне.

Вона пояснила, що у наступні роки джерелами зростання ВВП може бути відкриття ринку землі, державно-приватне партнерство у формі концесії та приватизація держпідприємств.

Міністр нагадала, що в Україні не було великої приватизації з часів «Криворіжсталі». При цьому вона додала, що справа навіть не в десятках мільярдів доходу до бюджету, а саме в залученні інвестицій, підвищенні продуктивності, дерегуляції, покращенні інвестиційного клімату.

«Велике значення має інфраструктура, вона є таким мультиплікатором... Інфраструктура, концесії, дерегулювання, залучення інвестицій і земля як фактор, який дуже сильно все це посилює, можуть дати цифри зростання економіки за п'ять років», – заявила міністерка фінансів.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв, що економіка України буде зростати на 5-7% ВВП щорокуСказано 8 серпня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

У програмі діяльності уряду зазначено, що в найближчі п'ять років економіка України планує зрости на 40%. Для цього потрібно залучити 50 млрд доларів.

Олексій Гончарук також додав, що також Кабінет міністрів ставить за мету створити 1 мільйон нових робочих місць протягом найближчих 5 років.

Відзначимо, 8 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що економіка України зростатиме на 5-7% ВВП щорічно.

Раніше ми писали, що експерти дали оптимістичний прогноз за основними економічними показниками в Україні на найближчі чотири роки.

Що нового (і не дуже) обіцяють в сфері соціальної політики — за посиланням.

Додамо, Кабінет міністрів Олексія Гончарука за перший місяць роботи дав 185 обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: