Микитась вийшов із СІЗО

Читать на русском
Народний депутат України 8-го скликання, екс-президент державної будівельної корпорації Укрбуд Максим Микитась вийшов з СІЗО.

Народний депутат України 8-го скликання, екс-президент державної будівельної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась вийшов з СІЗО.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Микитась вийшов з СІЗО. На нього наділи електронний браслет», - повідомили в САП.

Раніше за Микитася внесли 80 млн грн застави, яку йому визначила як альтернативу арешту апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

У 2000-х Головне управління внутрішніх військ МВС України і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник зводила в Києві біля станції метро «Червоний Хутір». Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 млн грн менша за ту, в яку оцінили квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екснардепу Микитасю. Пізніше ВАКС відпустив його під 5,5 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: