Суд наклав арешт на майно ексдепутата Микитася – ЗМІ

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно колишнього депутата Верховної ради Максима Микитася.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно колишнього депутата Верховної ради Максима Микитася. Його підозрюють у привласненні 82 млн держкоштів при обміні квартир для військових Національної гвардії.

Про це «Українським Новинам» повідомило джерело в правоохоронних органах.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Максим МикитасьМикитасю потрібно встигнути реалізувати більше обіцянок, ніж він уже виконав і провалив. Серед невиконаних передвиборчих запевнень нардепа – боротися з корупцією й забезпечити далекі села рейсовим автобусним сполученням.

Йдеться про нерухомість і інше майно. Судове рішення було ухвалено минулого тижня.

Раніше стало відомо, що на екснардепа одягли електронний браслет контролю.

Нагадаємо, колишньому народному депутату інкримінується організація укладання низки договорів між підконтрольними йому особами – керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був народний обранець, та командувачем Нацгвардії України щодо обміну нерухомості Нацгвардії в Печерському районі м.Києва на нерухомість в житловому кварталії на околиці Києва. Як наслідок такого нерівнозначного обміну державній установі, відповідно до експертних висновків, спричинено збитків на суму 81 635 448 грн.

2 жовтня 2019 року детективами НАБУ за погодженням прокурорів САП Микитасю було повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

У САП просили заарештувати Микитася із заставою в 300 млн грн.

ВАКС відпустив Микитася під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: