Антикорупційний суд заарештував екснардепа Микитася

Читать на русском
Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила скаргу САП і відправила колишнього члена парламенту до слідчого ізолятору.
Максим Микитасьфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взяла під варту з альтернативою 80 млн грн застави колишнього народного депутата Максима Микитася, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння майже 82 млн грн Національної гвардії України.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як відомо, ВАКС відпустив Микитася під 5,5 млн грн застави. Суддя своє рішення обґрунтував відсутністю ризиків перешкоджання слідству збоку екснардепа.

Не погодившись з таким рішенням, САП подала апеляцію. В ній прокуратура просила скасувати те рішення і взяти Микитася під варту із альтернативою застави в 300 млн грн. Під час засідання прокурор САП Олексій Скибенко заявляв, що екснардепа необхідно взяти під варту, оскільки існують реальні ризики його перешкоджання слідству, зокрема, той може незаконно впливати на свідків та інших підозрюваних.

Також прокурор повідомив, що у прослушці (негласних слідчих (розшукових) діях) зафіксована розмова Микитася щодо можливості вбивства свідка та підозрюваного у його справі. До того ж, як сказали у САП, у екснардепа зв'язки з кримінальним світом. Прокурор просив суд вивчати НСРД у відкритому засіданні, але судді вирішили деякі протоколи слідчих дій вивчати в закритому режимі, в тому числі згадану САП розмову про можливе вбивство.

Адвокати Микитася заперечували проти задоволення скарги і заявляли про відсутність ризиків.

Вивчивши скаргу, колегія суддів скаргу САП задовольнила частково. Так, судді взяли Микитася під варту з 80 млн грн застави.

Нагадаємо, екснардеп Микитась вніс 5,5 млн грн застави і на нього наділи електронний браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Доповнюється...

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: