Трамп підбив підсумок спецоперації в Сирії

Читать на русском
Дональд Трамп, президент США, підвів підсумок військовій спецоперації в Сирії. За його словами, Анкарі та Вашингтону вдалося створити зону безпеки в Сирії.

Дональд Трамп, президент США, підвів підсумок військовій спецоперації в Сирії. За його словами, Анкарі та Вашингтону вдалося створити зону безпеки в Сирії.

Про це лідер американців повідомив в своєму Twitter в середу, 23 жовтня.   У повідомленні говориться, що це «великий успіх на кордоні Туреччини та Сирії». Ще Трамп додав, що припинення вогню турецькою стороною «протрималося, і бойові місії завершилися».   «Курди знаходяться в безпеці, працювали з нами дуже добре», - заявив він, додавши, що захоплені раніше бойовики терористичного угрупування ІД утримуються під контролем.   Американський президент повідомив, що виступить в 11:00 за часом східного узбережжя Сполучених Штатів (18:00 за Києвом) із заявою щодо ситуації на кордоні Туреччини та Сирії.   Як відомо, Туреччина 9 жовтня оголосила про початок військової операції «Джерело миру» на півночі Сирії, метою якої є створення там буферної зони. Вона мала стати захисним поясом для кордону Туреччини. Анкара розраховує, що туди зможуть повернутися з турецької території сирійські біженці.   Туреччина і США 17 жовтня домовилися про припинення військової операції на 120 годин. Домовленості передбачали виведення курдських сил із 30-кілометрової зони безпеки на кордоні Туреччини та Сирії. Дія режиму припинення вогню закінчилася у вівторок ввечері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: